Een Spraakwatertje

Nieuwe Single de Wannebiezz

Een Spraakwatertje

Het Schiedamse Jenevermuseum heeft de Wannebiezz, ruim een jaar geleden, al eens gevraagd om een pakkend lied te schrijven over het "Schiedammer nat".

Om agenda-technische redenen was het er echter nog niet van gekomen. Een aantal weken geleden benaderde Alwine van Winsen, directeur van het Jenevermuseum, hoogstpersoonlijk het 'Rotterdamse' drietal en vroeg hen om dit jaar het Jeneverfestival "Beleef Jenever" te openen. Op 21 & 22 juni ontrolt zich, in het Museumkwartier in Schiedam, een internationaal evenement waar men alle aspecten van jenever en jenevercultuur kan meemaken.
Alwine van Winsen bracht haar eerdere verzoek nog eens onder de aandacht en ze nodigde, om inspiratie op te laten doen, de heren uit voor een uitgebreide jeneverproeverij. Dat bleek een schot in de roos. In de juiste stemming en met de wetenschap dat er bijna duizend synoniemen zijn voor het woordje 'jenever', schreven zij hun ode aan dit destillaat. Het resultaat is een vrolijke melodie die niet meer uit het hoofd verdwijnt en een tekst waarin veel van deze synoniemen zijn verwerkt.

Een peiling onder vrienden en bekenden leerde dat "Een spraakwatertje", zoals het nieuwe brouwsel van de heren heet, een regelrechte meezinger is die het goed kan doen in kroegen en op terrassen deze zomer. Na overleg met o.a. de platenmaatschappij werd besloten het nieuwe borrellied op grote schaal uit te brengen zodat Nederland, onze zuiderburen en de 'Hollandse' toeristen in de buitenlandse badplaatsen massaal kennis kunnen maken met "Een spraakwatertje".

Op 20 juni gaat de single, met bijbehorende videoclip, officieel in release.
Op zaterdag 21 juni om 12:00 zal Rijnmond reporter en Schiedams personality Jack Kerklaan het eerste exemplaar overhandigen aan de burgemeester van Schiedam, dhr. Lamers.