Wannebiezz tonen het belang van de Stadsgehoorzaal.

Nieuwe Single de Wannebiezz

Wannebiezz tonen het belang van de Stadsgehoorzaal.

De Vlaardingse Stadsgehoorzaal schudde drie dagen lang op haar grondvesten. Afgelopen vrijdagochtend nam het muzikale en ontegenzeggelijk theatrale trio “de Wannebiezz” haar intrek in dit theater en vertrok pas weer zondagavond laat. In drie dagen tijd speelden zij 5 verschillende shows voor het breedste publiek denkbaar. Dit deden zij niet alleen. Naast hun uitgebreide team vierden ook Bob Offenberg, Kevin Brouwer, de D!kdakkers, Edwin van der Toolen, Sandy Struijs, Marco de Hollander, Rita Young, de Haringkoppen én Saskia & Serge dit Wannebiezz-weekend mee.

Op vrijdagavond lanceerden zij, ten overstaan van bedrijven, personeelsverenigingen en sponsoren officieel hun nieuwe single “Naar de kroeg”, presenteerden zij de 4e editie van hun eigen magazine en toonden zij hun maatschappelijke betrokkenheid door de aandacht te vestigen op “Het Nije Huis”; een inloophuis voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker. Deze première eindigde in de vroege uurtjes.

Met onverminderde energie stond het voltallige team dat, voor en achter de schermen uit ruim 60 personen bestond, de volgende ochtend weer paraat om met een dol enthousiast publiek het “Zonneschijn Festijn” te vieren. Deze voorstelling was speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en werd vooral goed bezocht door medewerkers van de sociale werkbedrijven TBV uit Vlaardingen, BGS uit Schiedam en Dukdalf uit Maassluis. De “Meet & Greet” was, zonder twijfel, net zo belangrijk als het feestje in de zaal.

Meteen daarna werd alles in gereedheid gebracht voor het avondprogramma. Want op deze avond vierden zij, in een maandenlang uitverkochte zaal, hun theaterfeest “Ol de wee”. Tijdens dit uitzinnige meezingspektakel werden hun nieuwe single en de ‘Glossip’ FEESTELIJK ten doop gehouden, waarmee de ‘release’ pas echt een feit was. De tap draaide overuren en het onvermoeibare publiek zong een gat in de nacht.

Tijd voor herstel was er nauwelijks, want na een hazenslaapje waren de eerste medewerkers de volgende dag om 8 uur weer aanwezig om het theater klaar te maken voor de “Jumbo Seniorenshow”. Via een zegelactie bij een Vlaardingse supermarkt konden bezoekers sparen voor gratis toegangsbewijzen. Dit bleek zo’n succes dat binnen enkele weken twee shows waren uitverkocht. Voor een zeer tevreden Hans Wuijts reden om een vervolg te geven aan deze senioren-meezing-show.

De Wannebiezz tonen met deze marathon en vooral met de verschillende programma’s het belang van een theater in Vlaardingen. Theater elitair? Wie dat beweert moet de vele foto’s, filmpjes en reacties maar eens bekijken op de diverse ‘social media’. Een paar duizend mensen van alle rangen en standen en in elke leeftijdscategorie vierden dit weekend gebroederlijk een ‘ouderwets gezellig’ feest met, wat sommigen noemen “het grootste muzikale exportproduct van Vlaardingen, na Bassie & Adriaan”. Dat daar een kern van waarheid in zit, blijkt wel uit het feit dat diverse groepen uit Groningen en Friesland naar Vlaardingen togen en er een overnachting in een van de lokale hotels aan vastplakte. De Stadsgehoorzaal moet in Vlaardingen blijven, al was het alleen al omdat de Wannebiezz zich voorgenomen hebben om er volgend jaar hun 1e lustrum te vieren van hun “Ol de wee”.