Nieuwe single Wannebiezz voor Tineke de Nooij

Nieuwe Single de Wannebiezz

Nieuwe single Wannebiezz voor Tineke de Nooij

Arie, Rocco en Gilles van het Rotterdamse trio de Wannebiezz togen vrijdagmorgen 10 mei naar Hilversum om daar vol trots, of zoals ze zelf zeggen: ‘ontiegelijk groos’, het allereerste exemplaar van hun nieuwe single, ECH WEL, te overhandigen aan Tineke de Nooij. Het eerste tastbare resultaat van de kersverse samenwerking tussen de Wannebiezz, producer Eddy Ouwens en platenmaatschappij Red Bullet werd die ochtend gelanceerd en viel overduidelijk in goede aarde zowel bij de radiostations als de luisteraars.

De tekst van ECH WEL is een pennenvrucht van zanger en tekstdichter Jan Rot. Jan woont inmiddels alweer twee jaar op de Kaap, de meest tot de verbeelding sprekende wijk van Rotterdam en heeft het ABR (Algemeen Beschaafd Rotterdams) al aardig onder de knie. Dat leverde een spitsvondig en humoristisch lied op waarin pittige vraagstukken niet worden geschuwd. De Wannebiezz pretenderen niet de oplossingen hiervoor te hebben, maar geven hun luisteraars graag de onderliggende boodschap mee dat het geen kwaad kan om zaken ook eens van een andere kant te bekijken.

Tineke de Nooij is al enige tijd fan van de Wannebiezz en was zichtbaar vereerd om als eerste de nieuwe single te mogen ontvangen. Daarnaast was ze verheugd het trio weer eens te gast te hebben in haar programma en vooral omdat ze live op de radio hun nieuwe single kwamen zingen. Het aanwezige publiek zong luidkeels “Jatoch, nietan? ECH WEL” mee en het vermoeden is dat de luisteraars thuis hetzelfde deden. Tineke voorspelde de mannen dat deze hit zomaar de landelijke doorbraak van de Wannebiezz kan zijn. En als de moeder van de nationale radio dat zegt, dan is het zo. Jatoch, nietan? ECH WEL!