de Wannebiezz nemen ‘Cocktailstokje’ over

de Wannebiezz nemen ‘Cocktailstokje’ over

Rocco, Arie & Gilles laten zich niet zo snel het hoofd op hol brengen. Over het algemeen doen zij alles wat ze doen met onderdrukt enthousiasme en huldigen zij het motto “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, maar nu hebben zij een driewerf hoera niet kunnen voorkomen. Al jaren hebben de Wannebiezz diverse songs van het Cocktail Trio op het repertoire staan en voor hun nieuwe single wilden zij een cover van dit legendarische trio in een nieuw jasje steken.

De single is prachtig geworden en de bijbehorende videoclip werd een feest voor het oog. Rocco, Arie & Gilles waren er van op de hoogte dat van het Cocktail Trio nog één lid in leven is, namelijk Ad van de Gein. In 1951 richtte hij samen met Tonny More en Carel Alberts het Cocktail Trio op en verrijkte Nederland en België met klassiekers als uiteraard Kangoeroe Eiland, maar ook De sleutel van de jukebox, Batje 4, Petronella Puinpoeier, Alley Oop, Vlooiencircus en nog véle anderen. Ad, inmiddels op vergevorderde leeftijd, werd benaderd om het resultaat te beluisteren en hij reageerde erg enthousiast.

Ad van de Gein is nog steeds actief als muzikant en componist, maar heeft besloten om het iets rustiger aan te gaan doen. Op vrijdag 18 mei wordt deze rasartiest 90 jaar en viert dit in zijn woonplaats Amstelveen. Ad heeft besloten dat dit een uitstekend moment is om een punt te zetten achter zijn optredens met het Cocktail Trio. Ad is zo enthousiast over de 2012 versie van Kangoeroe Eiland, dat hij gevraagd heeft of de Wannebiezz een optreden willen geven op zijn verjaardagsfeest. Rocco, Arie & Gilles zijn zeer vereerd met dit verzoek en gaan daar natuurlijk op in.

De Wannebiezz nemen die dag symbolisch het ‘Cocktailstokje’ over en blijven onverminderd hun best doen om het Cocktail Trio repertoire onder de aandacht te brengen bij jong en oud. Overigens is niet geheel uitgesloten dat Ad, zo af en toe, nog wel eens zal optreden voor de “ouwetjes” van de lokale bejaardencentra, want het ook het artiestenbloed kruipt waar het niet gaan kan. Er wordt wel eens gekscherend gezegd dat Ad pas stopt met musiceren als hij stopt met ademen. En gelukkig zijn er dan nog artiesten, zoals de Wannebiezz, die zijn muziek met veel enthousiasme levend houden.