De Rest van de Best (nieuw album)

De Rest van de Best (nieuw album)

Vlaardingen - 17 maart 2017

Ruim drie jaar na het verschijnen van hun eerste verzamelalbum “DE BEST OF (tot nu dan)” hebben de Wannebiezz gemeend een meer dan waardige opvolger uit te moeten brengen. Zoals we van dit Rotterdamse trio mogen verwachten is ook deze cd weer met zorg, liefde en vakmanschap geproduceerd. Op de geluidsdrager treffen we, naast de zes singles die de afgelopen drie jaar zijn verschenen, ook vier gloednieuwe liedjes!

Eén daarvan is een spitsvondige en humoristische bewerking van de grootste hit van The Shorts: ‘Comment Ça Va’, door de Wannebiezz omgedoopt tot ‘Komsie Komsa’. Na het succes van de medley ‘Groete uit Rotterdam’ (zelf noemen ze een medley steevast een popperie), vonden de heren het inmiddels hoog tijd om een nieuwe ode aan Rotterdam te brengen, die dan ook ‘Ode an Rotterdam’ is genoemd. Wederom een heerlijke meedeiner waar de nostalgie en het Rotterdamse sentiment van afdruipt. De overige twee nieuwe liedjes zijn qua tekst en muziek geheel van eigen hand. ‘Mijn eerste vlam’ is hun eerste echte liefdesballad, maar dan wel een met die typische Wannebiezz-twist. De vierde nieuwe track is het aanstekelijke ‘De een na laatste’, een aanstekelijke meezinger met een filosofische inslag.

Al met al is ‘De Rest van de Best’ een gevarieerd Hollandstalig verzamelalbum geworden, of zoals de eindredacteur van een Rotterdams magazine zei: “Hij is weer gers geworden!” Met hun onmiskenbare Wannebiezzgeluid, de bijna poëtische teksten, de droge humor en de onverwoestbare positiviteit hebben de Wannebiezz zich blijvend een plekje verworven in de Nederlandse artiestenwereld. Persbericht door: Michel Carree. Release en digitale promotie worden verzorgd door UltimateDisk.

‘De Rest van de Best’ mag in geen enkele platenkast – Rotterdams of anderszins – ontbreken. Jatoch, nietan? Ech wel!

http://shop.wannebiezz.nl
http://www.ultimatedisk.nl/artikel/de-wannebiezz-de-rest-van-de-best

Tags: