de Wannebiezz gaan twee keer Ol de wee

Nieuwe Single de Wannebiezz

de Wannebiezz gaan twee keer Ol de wee

De ‘FeelGoodBand” van Nederland lijkt aan een opmars te zijn begonnen die serieuze vormen begint aan te nemen. Jaarlijks geven de Wannebiezz een groot TheaterFeest in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen die ook nog eens elk jaar sneller blijkt te zijn uitverkocht. Tot vorig jaar piekerde dit trio er niet over om een extra voorstelling in te plannen, maar door hun snel toenemende populariteit is er eigenlijk geen ontkomen meer aan. Hun geplande voorstelling op zaterdag 11 oktober staat daardoor niet meer op zichzelf. In samenwerking met de lokale Jumbo supermarkt werd al eerder een speciale Seniorenshow samengesteld voor de zondagmiddag 12 oktober. In deze show ontvangen zij Marco de Hollander, Sandy Struijs, Rita Young, De Haringkoppen en Saskia & Serge. Deze show heeft, mede door de samenstelling, een ander karakter dan “Ol de wee”. Hierdoor past het beter bij deze doelgroep.

Maar vanuit hun gestaag groeiende achterban nam het verzoek om kaarten voor “Ol de wee” toe. Door hun medewerking aan een artiestenreis van Radio Continu naar Turkije reizen diverse groepen uit het Oosten en Noorden van Nederland naar de Haringstad onder de rook van Rotterdam. Vandaar dat besloten werd een tweede TheaterFeest te geven op vrijdag 10 oktober. De Wannebiezz nemen dus 3 dagen hun intrek in de sfeervolle Stadsgehoorzaal die, door het mogelijk wegvallen van subsidies een onzekere toekomst tegemoet gaat. Overigens is het in de theaterwereld vrij uitzonderlijk dat een bandje, die nog niet echt de landelijke A-status heeft, 3x achter elkaar in het theater staat. Het wachten is op het moment dat zij ook in andere Nederlandse en Belgische theaters te zien zijn.

“Ol de wee” is een TheaterFeest die niet snel met andere shows te vergelijken is. De Wannebiezz vinden het heerlijk om een gezellige chaos te creëren en hebben maling aan de zogenaamde ‘theaterwetten’. Het gevolg is dat het publiek al snel in de polonaise door de zaal gaat, dat er soms iemand op het toneel wordt uitgenodigd voor een spelletje of een biertje, dat er Telebingo gespeeld wordt en dat de optredens doorgaan zowel in de pauze als tijdens de afterparty. Op deze avonden presenteren de heren hun nieuwe single én hun eigen glossy magazine ‘de Glossip’ en nemen voor elke bezoeker een aardigheidje mee. De bezoeker krijgt bij de Wannebiezz ook echt waar voor zijn/haar geld; een “Ol de wee” begint namelijk om 20:00 en eindigt om 0:30 Voor hen die voor 11 oktober achter het net visten en voor hen die ‘nu eindelijk wel eens willen ervaren’ wat die zogenaamde “FeelGood’ inhoudt: wacht niet te lang, want voor je het weet is deze extra “Ol de wee” op vrijdag 10 oktober ook uitverkocht.

Tags: